Д-р Виктор Серафимов: До средата на ноември партията трябва да бъде регистрирана

09:30, 18 окт 20 / Политика 25 2124 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini
Снимка: Юлиан Тодоров
Снимка: Юлиан Тодоров

До средата на ноември партията трябва да бъде регистрирана. Това каза  в ефира на „Европа сутрин“ по ТВ Европа д-р Виктор Серафимов член на Изпълнителния съвет на ПП „Републиканци за България“.

Той изрази надежда, че до средата на месец ноември регистрацията на новата партия ще е факт и ще започнат активно изграждане на структурите по места. Серафимов припомни, че към момента има между 75-80% хоризонтално покритие на страната. „Предстои учредяване на общински и областни организации, както и работа на терен по места“, заяви един от учредителите на партията.

На въпрос има ли шанс ПП „Републиканци за България“ да влезе в парламента Серафимов изрази убедеността си, че ще са част от него.

Попитан как ще спечелят от Републиканци за България народната любов и не е ли удар репутацията на Цветан Цветанов още от началото за партията - Серафимов изтъкна, че ще заложат на хората, които към момента не са изразявали активно правото си на избор през последните години и на последните избори.

Цветанов вижда партията си като незаобиколим фактор в следващия парламент

„Ние считаме, че сме една алтернатива, която може да гарантира не по-малко от три идеи и постулати, върху които можем да стъпим: гарантиране на евроатлантическите ценности - върховенство на закона, свобода на словото и съдебна реформа; трайно запазване на принадлежността към евроатлантическата общност и ЕС - подчиняването на даден сектор от икономиката ни на външни сили е неприемлива тенденция, като посочи пълната зависимост на българската енергитика от Русия. Третата идея е, че една държава е толкова силна колкото силни са нейните региони – решенията да се взимат не от жълтите павета, а от тази общност“, добави той.

 „Решенията трябва да се взимат от експерти, а не от политици“, категоричен е Серафимов.

Докторът по международно право определя Цветан Цветанов като активен, организиран и целеустремен човек, който ще работи за целите и приоритетите на партията.

Патерица или препъни камък ще е ПП „Републиканци за България“ за ГЕРБ? „Ние можем да бъдем алтернатива на хората, които не са доволни от политиката и начина на взимане на решения, както в ПП ГЕРБ, но и на всички хора с дясна полтиическа ориентация“.

По казуса може ли да се съберат родителите на ГЕРБ - Борисов и Цветанов, Серафимов заяви, че става въпрос за разминаване на ценностно равнище, а на този въпрос могат да отговорят само те. „В настоящата конфигурация няма как да си партнираме с ГЕРБ“, казва учредителят на Републиканци за България.

Той изтъкна, че решенията сега и за в бъдеще ще се взимат колективно в новосформираната партия.

„Опростачването е недопустим процес, който трябва да бъде спрян“, така д-р Серафимов коментира поведението на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и исканата и оставка преди дни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама