Разрушават басейна и оградата на Прокопиев на „Буджака“, незаконни са

13:33, 19 окт 20 25 1843 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Кметът на община Созопол Тихомир Янакиев разпореди спиране на строежа на басейн и премахване на ограда в частен имот в местността „Буджака“, собственост на бизнесмена и издател Иво Прокопиев. Това става след проверка, възложена от Върховна административна прокуратура (ВАП). При направените проверки инспектори са установили нарушения на Закона за устройство на територията (ЗУТ). За басейна има съставен акт за установяване на административно нарушение.

Строителството може да продължи само с разрешение на административния орган издал заповедта, едва след отстраняване на причините, довели до спиране на строежа и представяне на надлежни доказателства за това, съобщиха от прокуратурата и уточниха, че заповедта е връчена на пълномощник на собственика. 

Кой натисна бутона на Бареков?

Общинските служители са констатирали и ограда с височина два метра, която според тях е изградена в нарушение на издаденото разрешение за строеж. 

Кметът на Созопол нарежда и премахване на незаконен строеж над височина на цокъла 0,60 м., колкото предвижда разрешението за строеж. След влизане в сила на заповедта, ще се отправи покана до собственика за доброволно изпълнение на премахването, а при липса на такова – ще се пристъпи към принудително такова, се казва още в съобщението на държавното обвинение.

Собственикът има срок до края на месеца да обжалва.

От прокуратурата припомнят, че през месеците юли, август и септември са извършени редица проверки от компетентни органи –на незаконни строежи и достъп до плажна ивица по Черноморието.
Дават пример със заповедите за спиране на незаконни строежи и премахване на други в парк  „Росенец“, на плажа „Обзор“ и внесения протест срещу разрешението за строеж за „Алепу вилидж“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама