„Министрите в сянка“ на БСП ще правят детайлен анализ на работата на правителството

13:12, 20 окт 20 / Политика 25 2122 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

БСП продължава курса на организационно укрепване и повече функционалност в работата на своите органи. В тази връзка се проведе и първото съвместно заседание на новоизбраното Изпълнително бюро и новите председатели на съвети.

Корнелия Нинова мобилизира партията за предстоящите избори

Взето е решение всеки от т.нар. министри в сянка и неговият екип да направят детайлен анализ на работата на съответното министерство в кабинета Борисов, в какво състояние е институцията по отношение изпълнение на политиките и от финансова гледна точка. Съветите трябва не само да идентифицират проблемите и откритите въпроси, но и да предложат начини за тяхното решаване. Те ще трябва да изготвят теми за питания, които депутатите от ПГ на „БСП за България“ да внесат като въпроси към съответните министри, съобщиха от партията.

Други задачи, които трябва да бъдат изпълнени, са организиране на срещи с браншови организации, привличане на експерти по управленски теми, изготвяне на предизборна платформа, чиято база да е програмата за управление на БСП – „Визия за България“.  Платформата трябва да се подложи на максимално широко обсъждане с хората и социалните групи, които засяга.

Кирил Добрев: ГЕРБ е в насипно състояние, този път можем да ги бием

 „Нека чуем мнението на хората. Моля ви, без популизъм. Ще се ангажираме само с политики, които са изпълними. Всяко управление след Борисов ще е много трудно. Цели системи и сектори ще изискват възстановяване. Тоест, всяко обещание сега, трябва да е изпълнимо при едно евентуално управление. Приоритетни за левицата теми трябва да са здравеопазването, икономиката, доходите и образованието“, очерта посоката на действия лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на заседанието.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама