Две жени бяха намушкани под Айфеловата кула

12:19, 21 окт 20 / Свят 25 2591 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Две мюсюлманки бяха намушкани под Айфеловата кула. Това се случва на фона на нарастващото напрежение в Париж след убийството на учител миналата седмица.

Френската полиция е арестувала две заподозрени жени. При предполагаемите расистки атаки нападателите крещели „Мръсни араби“, съобщава "Дейли Мейл", цитирани от Нова телевизия. Задържаните са описани като „бели жени с европейски вид“, на които са повдигнати обвинения за опит за убийство, казаха от градската прокуратура.

Първоначално не е публикувана информация за нападението. Това обаче доведе до множество коментари в социалните мрежи, където се разпространиха изображения от местопрестъплението. Източник от прокуратурата в Париж потвърди, че е започнало разследване за опит за убийство.

„Бяхме семейство, общо пет възрастни и четири деца. Разхождахме се в парк до Айфеловата кула. Докато вървяхме, две кучета дойдоха към нас. Децата се изплашиха. Моят братовчед, който беше забулен, попита двете жени дали е възможно да държат кучетата си при тях, защото децата се страхуват. Стопаните отказаха да сложат каишки на домашните си любимци и последва яростен спор, който включваше расистки обиди”, разказва една от нападнатите жени.

"Едната от двете нападателки ме намушка в главата, ребрата и ръката. След това нападнаха братовчедка ми”, разказа още пострадалата.

Четирима ученици са арестувани след убийството на учител във Франция

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама