Последен дебат: Тръмп и Байдън спориха за COVID-19, данъци и пари от чужбина

08:20, 23 окт 20 / Свят 25 2574 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Доналд Тръмп и опонентът му за президентските избори Джо Байдън се сблъскаха във втори пряк словесен двубой, 12 дни преди президентските избори в Съединените щати.

Двамата сблъскаха позиции относно пандемията от коронавирус, предизборната кампания и данъците на Тръмп. Дебатът в Нешвил, Тенеси беше по-съдържателен, отколкото първия им пряк сблъсък, пълен с упреци и обиди.

Президентът защити реакцията си по отношение на COVID-19, като каза, че е спасил човешки животи. Байдън пък го обвини, че е подценил риска от болестта и не е поел отговорност.

Щабът на Тръмп иска промяна в темите за дебата с Байдън

„Той знаеше колко опасен е коронавирусът. Но не ни е казал, защото сме щели да се паникьосаме. Американците не се паникьосват. Той го направи. В същото време, както разкри „Ню Йорк Таймс”, неговите хора са отишли на „Уол Стрийт” и са предупредили брокерите, че вирусът е ужасно нещо и трябва да продават, защото идва криза”, атакува опонента си Джо Байдън.

„Ти събра огромно количество пари за кампанията. Всеки път, когато ти дадат пари, се сключва сделка, Джо. Аз можех да се срещна с всички шефове на най-големите компании и да събера рекордно количество пари. Но не го направих, защото ще ме постави в слаба позиция. Ти взимаш парите от „Уол Стрийт”, а не аз”, отговори Доналд Тръмп.

Тръмп и Байдън влязоха в задочен телевизионен дуел

На нападките на Тръмп Байдън отговори, че никога не е получавал пари от чужбина и на свой ред обвини Тръмп, че има тайна сметка в Китай.

"Но вие вземате много пари от Русия, те ви даваха много пари и вероятно още го правят, но това, което стана ясно днес, е още по-лошо. Всички ужасни имейли за парите, които сте трупали, вие и семейството ви. Джо, ти беше вицепрезидент, когато всичко това се случваше, а то не трябваше да се случи", каза Доналд Тръмп, цитиран от bTV.

"Не съм взел нито стотинка от нито един чуждестранен източник през живота си. Научихме, че този президент е платил 50 пъти данъци в Китай, има тайна сметка в Китай, върши бизнес с Китай, а обвинява мен, че съм вземал пари. Не съм взел нито стотинка от нито една чужда държава, никога", заяви Джо Байдън.

90-минутният дебат беше разделен на 6 теми по 15-минутни сегменти. При встъпителното слово на всеки от участниците по всяка тема микрофонът на опонента беше изключван.

Тръмп и Байдън бяха по-фокусирани и по-добре изложиха идеите си за управление на страната в следващите 4 години. Тръмп обеща ваксина в следващите няколко седмици. Джо Байдън го обвини, че не се справя с кризата и обеща ясен план за излизане от пандемията.

Финалният дебат се счита за последна възможност да се убедят хората, които се колебаят.

Социологическите проучвания дават преднина на Джо Байдън.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама