Борисов и трима министри под карантина заради COVID-позитивния Николай Нанков

20:43, 23 окт 20 25 3237 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Министър-председателят Бойко Борисов е в самозолация, след като стана ясно, че заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков е заразен с COVID-19. Двамата бяха заедно на обиколка преди дни.  Под наложителна карантина са още трима министри от групата на ГЕРБ.

Във Facebook премиерът пише, че си е направил PCR тест, който е отрицателен, но въпреки това ще остане под карантина до нови разпореждания на РЗИ.

Бях информиран от заместник-министър Нанков в 16:00 ч., че е с положителен тест за COVID-19. Очаквам разпорежданията от органите на РЗИ и дотогава ще се самоизолирам. Последно съм бил контактен с него преди пет дни“, пише Борисов.

Борисов: Строежът на пътища води до откриването на нови заводи

Столичната регионална здравна инспекция е наложила карантина на всички близки контактни лица на зам.-министър Николай Нанков. Освен премиера под наложителна карантина са министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, министърът на финансите Кирил Ананиев, министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, както и Севделина Арнаудова от централата на ПП ГЕРБ, съобщи Регионална здравна инспекция-София.

По-рано днес Нанков  обяви във Facebook, че тестът му за коронавирус е положителен. Тестът е направен превантивно и за момента заместник-министърът се чувства добре.

Длъжен съм да ви информирам. Към момента се чувствам добре и съм под карантина у дома, в интерес на здравето на всички, с които общувам. Надявам се никой от контактните с мен да няма проблем! Пазете се и спазвайте стриктно противоепидемичните мерки“, съобщи Нанков.

Преди дни премиерът и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройство бяха на обиколка по строителни обекти в страната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама