COVID-19 по света: Заразените надхвърлиха 42 милиона

19:25, 24 окт 20 25 2724 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Заразените с COVID-19 в света надхвърлиха 42 милиона. Парламентът във Франция разглежда искането на правителството за удължаване на извънредното положение до февруари. Германският канцлер Ангела Меркел призова сънародниците си да ограничат контактите си.

Полският президент с коронавирус

Полският президент Анджей Дуда е заразен с коронавирус. Новината съобщи неговият съветник Блажей Спихалски в Tуитър.

Съветникът уточнява, че държавният глава се чувства добре, предаде БНТ.

По-късно Спихалски допълва, че заради положителния тест на Дуда и контакта с него, той самият ще се самоизолира.

Вчера по данни на полското здравно министерство са потвърдени 13 636 нови случая на заразени с коронавирус, починали са още 153 души. Това е най-големият брой нови случаи за денонощие от началото на епидемията.

Обмислят затварянето на нощните заведения в София

Кметът на Истанбул Екрем Имамоглу също е дал положителен реултат при теста си за коронавирус. Това съобщи самият той във видео в Туитър.

Той уточни, че се чувства добре, и благодари за проявената грижа, като не пропусна да призове гражданите да пазят здравето си и да взимат необходимите предпазни мерки.

Рекорд в Чехия - над 15 000 заразени с коронавирус за денонощие

Чешките медици са установили за изминалото денонощие рекорден брой заразени с коронавируса - 15 252, предаде БНР. Това е с 1101 случая повече от предходния ден.

От началото на епидемията в Чехия, която е с население от около 10,7 милиона, случаите на заразени са общо 238 323. Починали са 1971 души.

В Германия броят на потвърдените случаи на коронавирус нарасна до 418 005

В Берлин от днес влизат в сила нови правила за маските, предаде БНР. - за първи път от началото на пандемията жителите на столицата ще трябва да носят предпазни средства не само вътре в помещенията, но и на открито - на пазарите и на десетина най-оживени улици, както и навсякъде, където е невъзможно да се спазва дистанция от 1,5 метра. Досега маските бяха задължителни в магазините, обществения транспорт, музеите, библиотеките, училищата.

Нов черен рекорд в Хърватия

През последното денонощие в Хърватия са били потвърдени 2 242 нови случая на заразени с коронавирус, а 16 души са починали. Най-обезпокояващ е ръстът на новозаразени в Загреб – 731. В момента в страната има 9 745 активни случаи на заболяването, от които 731 са настанени в болници и 52 пациенти са на респиратор, предаде БГНЕС.

Полицейски час в Брюксел

Властите в Брюксел решиха днес да въведат полицейски час от 22 ч. в региона и разпоредиха магазините да затварят в 20 ч. От понеделник се забраняват културните и спортните дейности.

Маски на открито в Гърция

От днес и в Гърция започнаха да ходят с маски на открито. Мярката засяга районите, в които има най-високи нива на зараза, сред които Атина и околностите. Към това ограничение гърците въведоха и вечерен час. Никой няма право да излиза между 00:30 през нощта и пет часа на другата сутрин. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама