Съдът потвърди, че в мотела на Валери Симеонов са настанявани граничари

16:05, 24 окт 20 / Политика 25 3379 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Зам.-председателят на Народното събрание, лидер на НФСБ и бивш вицепремиер Валери Симеонов загуби окончателно делото, което заведе срещу „Шоуто на Слави“ и bTV заради разследване от 2017 г., което доказва, че в мотел на негова фирма с държавни пари се настаняват военни, пазещи границата от нелегални мигранти.

Съставът от ВКС с председател Веска Райчева не допуска делото до касационно обжалване, като в определението от 22 октомври са посочени конкретните факти, с които са отхвърлени претенциите на зам.-председателя на парламента, съобщи bTV.

Повод за иска в размер на 30 000 лв. са встъпителните думи на водещия Слави Трифонов преди излъчването на репортажа: „Уважаеми зрители и ти, депутате Симеонов, благодаря. Понеже вие казахте, че не ги разбираме тези неща с фирмите, ще повторя фактите, че собственик на мотел "Козия рог" е "Скат", а собственик на "Скат" сте Вие, г-н Симеонов. Факт е, че в "Козия рог" са настанявали гранични полицай; факт е, че държавата плаща за тези нощувки; факт е, че това е конфликт на интереси“.

Магистратите изясняват, че думите на Трифонов са истина и в случая не става въпрос за обидно или клеветническо изявление. В определението на ВКС се казва, че "е установено, че собственик на мотел "Козият рог" е "Скат ООД" и че "в посочения период са настанявани военнослужещи Сухопътни войски - 42-ри механизиран батальон, Бригада механизирани сили, Сухопътни войски, Военно формирование 14200, Военно формирование 52740, батальон за логистично осигуряване, 2-ри Батальон, военно формирование 22180".

Симеонов е осъден да покрие разноските по делото. Той ще трябва да плати на Слави Трифонов 1460 лв., а на bTV Media Group – 200 лв.

"Вече всеки може да бъде оклеветен и обруган с поставени интервюта и съдът да сметне, че това е нормално", коментира Валери Симеонов пред "24 часа". "Такова съдебно решение би било позор за селски съд в Буркина Фасо. Решението е изключителен позор за съдебната система и екзекуция на закона - достатъчно е човек да го прочете, нищо повече", добави той. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама