Бойко Борисов е с коронавирус

15:50, 25 окт 20 25 3993 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

След два PCR теста от днес съм положителен с COVID-19,обяви премиерът Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа „Фейсбук“.

Министър-председателят сподели, че въпреки официално свалената карантина от РЗИ, още от петък е отложил всичките си срещи и публични прояви, планирани за предстоящите дни.

“Като цяло имам общо неразположение, към момента по преценка на лекарите оставам на домашно лечение. Всички контактни с мен са подадени на РЗИ. Сигурен съм, че спазвайки мерките, заедно ще се справим”, каза още премиерът.

"И към момента премиерът Бойко Борисов изпълнява работните си задължения и е в постоянна връзка с членовете на Министерския съвет", обявиха по-късно от правителствената информационна служба и уточниха: "Министър-председателят има общо неразположение и не се налага вицепремиер да го замества, каквато е процедурата в случай на по-сериозно влошаване на здравословното състояние на премиера". 

Пред РЗИ- София премиерът е посочил за контактни лица: министъра на енергетиката Теменужка Петкова, министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, заместник-министъра на външните работи Георг Георгиев, министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, Деница Желева -началник на Политически кабинет на министър-председателя и Севдалина Арнаудова от централата на ПП ГЕРБ. Всички ще бъдат поставени под карантина. 

Припомняме, че министър-председателят бе контактен на зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който от 23 октомври е с положителен тест за COVID-19.

Отмениха карантината на Бойко Борисов

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама