Съпругата на арменския премиер се готви за фронта в Нагорни Карабах

13:39, 27 окт 20 / Свят 25 2281 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Анна Хакобян, която е съпруга на премиера на Армения Никол Пашинян, заяви, че заедно с още 12 жени започва военна подготовка и ще замине за Нагорни Карабах.

Отряд от 13 жени, включително аз, започва военно обучение. След няколко дни заминаваме да помогнем в защитата на нашите граници. Нито нашата татковина, нито нашето достойнство ще отстъпи пред врага”, написа тя в профила си във Фейсбук.

Третото примирие в Нагорни Карабах издържа няколко минути

Припомняме, че синът на премиера – Ашот Пашинян също ще замине за фронта. След като стана ясно, че и Ашот ще замине за фронтовата линия, Хакобян заяви, че няма по-благодорна постъпка от тази да се пожертва животът за родината, предаде БГНЕС.

Преди седмица премиерът на Армения Никол Пашинян се отказва от предишните си призиви за дипломатическото решение на конфликта с Азербайджан заради спорния регион Нагорни Карабах.

Нова ескалация на напрежението в Нагорни Карабах

"В сегашната ситуация няма друг изход, освен с оръжие в ръка да се борим за правата на арменския народ. Днес трябва да вземем оръжие и да пристъпим към защита на отечеството. Само в този случай можем да постигнем приемливо за нас дипломатическо решение. Тъй като Азербайджан не е съгласен с нищо, освен с капитулацията на Нагорни Карабах", подчерта тогава Пашинян.

Той призова арменците да се включат като доброволци в бойните действия на фронта, като призна, че страната му е изправена пред „трудна ситуация“ на бойното поле.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама