Сутринта мъгли, през деня ще е топло

07:00, 28 окт 20 25 1845 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Сутринта на места в Дунавската равнина, Източна България и котловините отново ще се образува мъгла, която ще се задържи до около обяд. Минималните температури ще са между 5 и 10 градуса.

Облачността от югозапад ще продължи да се увеличава и главно след обяд, на отделни места в южните и планинските райони, ще има слаби валежи. Вятърът ще се ориентира от изтоксевероизток и ще е слаб, в Източна България - до умерен. Максималните температури ще са предимно между 15 и 20 градуса.

По Черноморието в сутрешните часове ще се образува ниска облачност или мъгла. По-късно ще се увеличи високата и средната облачност, но само на отделни места, главно в южните райони, е възможно да превали. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на въздуха ще е между 19 и 21 градуса. Температурата на морската вода е 19-20 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще се увеличава. Слаби валежи ще има на отделни места, главно в Родопите и централните части на Стара планина. Ще духа слаб до умерен вятър с южна компонента. Максималната температура на 1200 метра ще е около 13 градуса, на 2000 метра - около 6 градуса.

В четвъртък ще бъде предимно облачно, с по-значителни разкъсвания и временни намаления на облачността над крайните западни райони. Валежи ще има главно в Източна България, а в югоизточните райони ще бъдат значителни по количество. Вятърът ще е слаб, от северозапад. Минималните температури ще са между 9 и 14 градуса, а максималните - между 13 и 18 градуса. В петък, след временно намаление, облачността отново ще се увеличи, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Вятърът от запад-северозапад ще се усили до умерен. Температурите ще останат без съществена промяна. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама