Медици в столицата с апел за спазване на Covid мерките

22:50, 27 окт 20 25 2504 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Точно в 20.00 часа лекари и медицински сестри излязоха пред спешните отделения на големите столични болници с призив към обществото за спазване на противоепидемичните мерки.

Със светнати фенерчета на мобилните си телефони медиците показаха, че вече 8 месеца от началото на Covid епидемията продължават да са на местата си, въпреки умората, болестите и трудностите.

Включените светлини на мобилните телефони символизират светлината, която ни свързва в трудните времена на епидемия от COVID-19. Зад всяка светлина стоят и нашите семействата, близките, както и хилядите хора, които са преминали през отделенията на болниците през изминалите месеци.

Коронавирусът в България: Гимназиите и университетите преминават на онлайн обучение

Инициативата отправя апел към гражданите да бъдат отговорни и да пазят себе си и близките си. Те призовават да си помогнем взаимно, като се спазваме препоръките за лична хигиена, ограничения на събиранията и контактите на закрито и стриктно носене на маски.

В последните дни с нарастването на броя на заразените столичните болници са изправени пред недостиг на места в Covid отделенията и недостиг на персонал.

Подкрепа към апела на медиците изрази премиерът Бойко Борисов. "Замислете се, когато видите медиците ни пред болниците. От нас зависи да минем по по-лекия път. Веднъж доказахме, че заедно можем да се справим. Да го направим пак", призова той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама