Жълт код за значителни валежи в 5 области

07:00, 29 окт 20 25 2218 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Жълт код за значителни валежи е обявен за 5 области на страната. Предупреждението важи за областите Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас, съобщиха от НИМХ.

Там се очакват количества на валежите около 20-35 л/кв. м. В Бургаска област количествата дъжд на места могат да достигнат и 50 л/кв. м. Там ще има условия и за гръмотевични бури.

Снимка: НИМХ

Ще е предимно облачно. Минималните температури ще бъдат между 8 и 13 градуса, максималните - 13-18 градуса.

Предимно облачно ще бъде над Черноморието. Ще има валежи от дъжд, в южните райони - значителни и придружени с гръмотевици. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури на въздуха ще бъдат 17-18 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 19-20 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Снимка: CanStockPhoto

Облачно ще бъде и в планините. В повечето райони ще има слаби валежи от дъжд, на отделни места, в Родопите, Странджа и Сакар ще има и по-значителни количества. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 11 градуса, на 2000 м - около 4 градуса.

През следващите дни вятърът от северозапад ще се усили. Ще има променлива, по-често значителна облачност. Ще има и валежи, на повече места в петък и в Източна България. Минималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат между 7 и 12 градуса, а максималните - между 12 и 17 градуса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама