Икономическият министър защити Бюджет 2021

09:52, 29 окт 20 / Политика 25 1745 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Бюджет 2021 е първият рационален, насочен към хората и икономиката бюджет. Така икономическият министър Лъчезар Борисов отговори на критиките на президента Румен Радев, че бюджетът за догодина е разоряващ.

Радев с остри критики към проектобюджета за догодина

Министърът отбеляза още, че намалената ДДС ставка за заведенията, въведена като антикризисна мярка, вече е дала положителни резултати.

"Бюджетът не е разоряващ", заяви министър Лъчезар Борисов пред bTV. „Бюджетът трябва да го гледаме и успоредно със средствата от ЕС. Има много средства за бизнеса“, подчерта министърът.

„Когато говорим за бюджет и социална и здравна сфера и за образователна, вярвайте ми, че инвестираме в бъдещето и в нашата икономика. В такава криза ако нямаме хора и човешкия капитал, ние няма да имаме икономика. Призовавам гражданите да спазват противоепидемичните мерки“, отбеляза Борисов.

Бюджет 2021 ще направи хората по-бедни, а бизнесът ще има нужда от интубиране, убедена е Манолова

За това дали ще затварят ресторанти и други заведения, министърът на икономиката коментира, че това трябва да бъдат решения на оперативните щабове по места, както и на щаба към министъра на здравеопазването. „При първото затваряне направихме доста сериозни неща – търговските вериги да бъдат отворени, осигурихме всички необходими неща за нашите лекари, доставихме и лекарства“, припомни Борисов.

"Разполагаме с голям пакет от мерки, които са хоризонтални. Доколкото знам от Асоциацията на заведенията с в контакт с министъра на труда и социалната политика и темата за тяхното подпомагане предстои да бъде дискутирана", обясни още министърът.

Коронавирусът в България: Икономическият министър се самоизолира

Постигнахме уникална финансова стабилност, на второ място сме в ЕС по този показател, член сме на ERM – 2. В тази сфера по приходната част и изсветляване на бизнеса, България е може би един от лидерите в ЕС. България остава лидер и по кредитен рейтинг, на Балканите нямаме конкуренция“, смята още министърът на икономиката.

Той се е самоизолирал в дома си и е под домашна карантина, въпреки че PCR тестът му е отрицателен. Вчера стана ясно, че има няколко служители в администрацията на Министерството,
които са с COVID-19 и сградите на ведомството са затворени за пълна дезинфекция.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама