Опасно силен вятър в някои части на страната

07:00, 30 окт 20 25 2105 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

В петък ще бъде много ветровито. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър.

Предупреждение за опасно силни пориви, със скорост до около 80 км/ч, е в сила в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Пловдив и Пазарджик.

Валежите ще спират, а облачността от запад-югозапад ще започне да намалява, но над Източна България през целия ден ще се задържи значителна, с превалявания от дъжд. Максималните температури ще бъдат предимно между 13 и 18 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно с превалявания от дъжд. Вятърът от западсеверозапад ще се усили. Максималните температури на въздуха ще са меджу 15 и 16 градуса. Температурата на морската вода е 18 - 19 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Снимка: БГНЕС

В планините ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд, над 1800-2000 метра от сняг. В следобедните часове над масивите от Западна и Централна България ще има по-значителни разкъсвания и намаления на облачността. Ще духа силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 9 градуса, на 2000 метра - около 1 градус.

В събота ще остане ветровито, с променлива, често значителна облачност. Ще има и слаби превалявания, на повече места в Източна България. Минималните температури ще са между 5 и 10 градуса, а максималните - между 12 и 17 градуса.

В неделя вятърът ще отслабне, облачността ще се разкъсва, над много райони и ще намалява, по-значителна ще се задържи преди обяд над югозападните райони и там на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Температурите в по-голямата част от страната ще останат без съществена промяна, само в Североизточна България сутринта ще е по-студено спрямо предишните дни, минималните температури там ще са 1 - 3 градуса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама