Протестът, ден 115: Тикви за Борисов

20:45, 31 окт 20 25 3357 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Автор: Юлиан Тодоров

115-и ден на антиправителствени протести. И тази вечер на площад "Независимост" граждани се събраха, за да призоват за оставките на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев, както и за предсрочни парламентарни избори.

Сред исканията на протестиращите са още въвеждането на електронно дистанционно гласуване и свикване на Велико народно събрание за промяна в Конституцията.

Снимка: БГНЕС

Движението по бул. "Цар Освободител" бе блокирано от камион, който разтовари обещаните от "Отровното трио" тикви.

Майките от "Системата ни убива" подредиха пред сградата на бившия Партиен дом тикви със снимките на всички депутати, които подкрепиха ГЕРБ за нова Конституция. 

Идеята на организаторите бе да дадат възможност на всички недоволни от правителството и главния прокурор, и в духа на днешния празник Хелоуин, да проявят творчество, да издълбаят послание в жълтите есенни плодове, а който е с по-добри художествено-скулптурни умения да направи и незабравима творба. Организаторите заявиха още, че всеки от хората е свободен да си занесе някоя от тиквите вкъщи. 

На площада пред президентството се чуваха свирки и вувузели, а протестиращите, облечени с костюми в духа на празника, призоваваха за оставки със скандирания "Борисов вън", "мафия вън" и "оставка".

По традиция протестът на площада завърши с изпълнение на националния химн и напомняне за среща на същото място утре. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама