33-годишен мъж с COVID-19 почина, чакал линейка с часове

12:40, 31 окт 20 25 4771 Шрифт:
Редактор:

Мъж на 33 години с COVID-19 е починал вчера, след като часове е чакал линейка на спешната помощ в София. Мъжът е бил на домашно лечение, но се е влошил.

Близките му са се обадили около 18,30 ч. за линейка, която обаче не идвала. Обадили са се и на частна линейка, от къде им казват, че трябва да намерят място в болница и те ще транспортират пациента.

Около 22,30 ч. линейката, която пристига, констатира смъртта на младия мъж. 

От спешната помощ в София коментираха за bTV, че за съжаление това се случва от седмици. "Последната работна смяна има 418 повиквания, 200 от които са сигнали за коронавирус. След всеки такъв адрес линейката се прибира и се дезинфекцира за 50-60 минути. Абсолютно е невъзможно да се смогне“, коментира говорителят на Спешната помощ – Катя Сунгарска. По думите й сигналът за този случай постъпва в 18,41 ч., а линейката пристига на адреса в 22,23 ч.

Министерството на здравеопазването започва проверка по случая.

Данните за последното денонощие. Нови 2891 заразени с COVID-19, починали са 29 души. 

Направени са 12 634 пи си ар теста, показват данните на Единния информационен портал. В момента активните случаи у нас са 29910, като от тях 2447 са хоспитализирани, а 165 са в интензивни отделения.

Вечерен час за ресторантите и кафенетата в София

През изминалите 24 часа в София са регистрирани рекорден брой новозаразени – 1059 души, с което общият брой на столичаните с коронавирус от началото на пандемията у нас нарасна до 16 143 души.

204 са заразените пловдивчани, на трето място е Варна със 158 нови случая.

Снимка: canstockphoto

Шест болници обявиха, че се нуждаят от студенти по медицина. По-малко от 24 часа след като Лекарският съюз обяви кампания за координиране на набирането на доброволци, шест болници заявиха своята необходимост от студенти по медицина.

Това са болници от Монтана, Пловдив, Сливен, Ловеч, Крумовград.

Кандидатурите по отделните обяви ще се получават директно на предоставения електронен адрес. Всяко лечебно заведение ще подбира кандидатите, съобщиха от БЛС.

 
Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама