Усик надви Чисора и взе първа титла при тежките в бокса

10:05, 01 ное 20 / Спорт 25 2194 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Автор: Юлиан Тодоров

Украинският боксьор Александър Усик постигна 18-а поредна победа при професионалистите, след като надви Дерек Чисора в дългоочакван мач в тежка категория, игран рано тази сутрин. Той спечели срещата по точки след изиграване на всички 12 рунда в SSE Арена в Лондон.

Усик, който преди 12 месеца се изкачи в тежка категория след години пълна доминация в полутежка, вече е с два успеха в дивизията. Благодарение на победата си украинецът спечели и интерконтиненталната титла на Световната боксова организация (WBO).

Мачът Пулев-Джошуа може да не се състои

В първите рундове Чисора имаше предимство, като нанесе много по-тежки удари и пласира няколко крошета в главата на украинеца. Постепенно след четвъртия рунд британецът изгуби свежестта си и Усик започна да доминира. Нито един от двамата обаче не успя да нанесе тежък нокаутиращ удар.

След 12 рунда тримата съдии край ринга дадоха предимство на Усик - 117:112, 115:113 и 115:113.

Мачът беше изгледан от Антъни Джошуа, който на 12 декември ще се бие с Кубрат Пулев. Британецът е носител на поясите на IBF, WBA и WBO.

Усик се прицели именно в титлите на Джошуа. "Искам да съм абсолютен световен шампион, не просто да взема някой пояс. Това беше първият ми голям тест при най-тежките, защото Чисора е от най-добрите", коментира Усик след срещата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама