Асим Адемов дари „Будителите на моя роден край“ на училища и институции за 1 ноември

13:59, 01 ное 20 25 1705 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Евродепутатът Асим Адемов дари книги на училища, читалища, библиотеки, музей и институции по повод 1 ноември - Деня на будителите.

Честваме Деня на народните будители

„Будителите на моя роден край“ е луксозно издание, което е създадено въз основа на презентации на участниците в ученическия конкурс, който евродепутатът организира миналата година във всички области, където функционират негови информационни офиси.

Целта на конкурса, който се проведе при голям интерес, бе да се насочи вниманието на учениците към историческата памет за личности от родния ни край, които са отдали своя живот за съхраняване на българското съзнание и свободолюбие, българския дух и сила, съобщиха на официалния му сайт.

По идея на Асим Адемов голяма част от ученическите презентации бяха поместени в книга, която ще остане за бъдещите поколения. Изданието съдържа информация с богат снимков материал за живота и делото на 107 народни будители от Благоевград, Бургас, Кърджали, Разград, Сливен, Смолян и Търговище.

Асим Адемов постави акцент върху застаряването на фермерите



„В нея са представени ярки личности от миналото и настоящето, които стават изразители на волята на българския народ да бъде „равен с другите европейски народи“, каквото послание ни е завещал Апостола на свободата – Васил Левски. Ние ги наричаме народни будители, защото не само за българската нация, но и за всички европейски народи стремежът към повече образование, към духовен и материален напредък е основна цел на тяхното развитие“, сподели в книгата евродепутатът.

Асим Адемов изказа благодарност на участниците в конкурса и всички институции, които помогнаха да се осъществи тази патриотична инициатива.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама