Десислава Атанасова приписа думи на Лукашенко на Бойко Борисов

18:57, 01 ное 20 / Политика 25 2877 Шрифт:
Редактор:

Депутатът на ГЕРБ и председател на временната парламентарна комисия за новата конституция Десислава Атанасова приписа думи на президента Александър Лукашенко на премиера Бойко Борисов. Тя беше провокирана от въпрос на водещия на предаването "120 минути" по bTV Мария Цънцарова, която замества заразения с коронавирус Светослав Иванов.

"Елате, седнете и работете върху Конституция. И ще предам правомощията си по Конституцията. Но не под натиск или чрез улицата. На кого са тези думи", беше въпросът на водещата, а отговорът на Атанасова беше, че са на премиера Борисов.

"Не, тези думи са на Александър Лукашенко", отговори Цънцарова, след което попита Атанасова дали не се притеснява, че пришива думи на признатия от редица европейски държави за диктатор Лукашенко на Борисов.

"В никакъв случай не може да се направи подобен паралел. За диктатура, ако се говори, то няма да излъчвате ежедневно протестните действия на хората, които са над 100 дни на протеста", каза от своя страна Атанасова. Тя добави, че е очаквала да бъде провокирана с цитати от изказвания на Борисов и затова се е объркала.

Атанасова призна, че комисията за обсъждането на предложението на управляващите за нова конституция е заседавала едва един път за около 2 месеца и то само за 15 минути. "За съжаление пандемията провали нашите планове", оправда се тя, пише "Дневник".

Депутатът от ГЕРБ добави, че не знае кой е автор на конституционните промени, внесени от ГЕРБ. Тя уточни, че според нея бившият правосъден министър Данаил Кирилов е автор на първия проект, който не беше внесен в парламента. По думите ѝ това е "злополучен проект".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама