Протестът, ден 117: Недоволстващи блокираха за кратко "Орлов мост"

21:40, 02 ное 20 25 2522 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Въпреки че вчера от „Отровното трио“ заявиха, че протестът вече няма да бъде всекидневен и обявиха, че следващата демонстрация ще е на 5 ноември, днес пред Министерския съвет отново се събраха протестиращи. Те скандираха познатите лозунги „Оставка“, „Борисов – позор, оставка и затвор“ и „Мутри вън“.

"Отровното трио" променя протеста

 „Бойко Борисов, ти си премиерът, който се изложи пред целия свят с чекмеджето и с голите си снимки. Няма друг европейски лидер, който да прави това с народа си“, заявиха протестиращи. Те са категорични, че ще бъдат на улицата, докато исканията им не бъдат изпълнени.

А те остават същите - оставките на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев, предсрочни парламентарни избори, въвеждане на електронно дистанционно гласуване и свикване на Велико народно събрание за промяна в Конституцията.

Протестиращи срещу правителството и главния прокурор блокираха движението на "Орлов мост" за повече от час. Повечето от събралите се хора са участвали в предишните прояви на недоволство. Хората обявиха, че ще протестират всеки ден до края на седмицата. Към тях се присъединяват и майките от "Системата ни убива", предаде БНР. 

Протест и във Варна

Недоволни от управлението на страната варненци се събраха пред сградата на местната администрация, за да поискат оставките на кабинета и главния прокурор. И днес протестиращите изказваха мнения за политическата ситуация в страната. Отново бе подчертано, че трябва да се води безкомпромисна борба с корупцията във всички сфери на държавно управление, съобщи БНР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама