Големите кавички

13:00, 03 ное 20 / Големите кавички 25 2087 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. ТОПНОВИНИ подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата (26 - 30 октомври)

"Премиерът и Министерският съвет са напълно абдикирали от отговорността на държавата за живота и здравето на гражданите. Намирането на легло в болница, линейка, лекар, който да прегледа и лекува, дори на болнично заведение и на пари за PCR тест са оставени в ръцете на отделните граждани.

Правителството е свирило команда „отстъпление“ и е оставило гражданите да се спасяват който както може. Абдикацията на премиера, Министерския съвет и Националния оперативен щаб от отговорностите им, е престъпно бездействие и груба политическа безотговорност.

За какво ни е правителство, ако всеки се спасява сам? За какво ни е премиер, който 8 месеца не разбра какво да прави? Цената на живота се сведе до цената на PCR теста, без който не те приемат в болница." Думи на председателя на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова относно състоянието на здравната система по време на втората вълна от COVID-19.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама