Облачна сряда

07:00, 04 ное 20 25 2091 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Над източните райони ще има по-съществени намаления на облачността, на места до предимно слънчево. На запад ще преобладава облачно време и главно в планинските райони отново ще има слаби валежи до дъжд. Вятърът ще е слаб, в Източна България - умерен от север-североизток. Максималните температури ще са от 12-17 градуса.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна след обяд, когато отново има повишена вероятност в отделни райони да превали слаб дъжд. Ще духа силен вятър от север-североизток. Максималните температури на въздуха ще останат без съществена промяна: 14-6 градуса. Температурата на морската вода е 18-19 градуса. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала.


Снимка: CanStockPhoto

Над планините в западната половина от страната ще преобладава облачно време и отново ще има слаби валежи от дъжд, по най-високите части - от слаб сняг. На изток облачността ще намалее, над отделни райони и до предимно слънчево. Ще духа умерен и силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10 градуса, на 2000 метра - около 4 градуса.

В четвъртък в източните райони ще остане по-ветровито - с умерен север-североизточен вятър. Облачността ще бъде разкъсана, временно ще се увеличава, почти без валежи. Минималните температури ще са между 3 и 8 градуса, максималните - между 12 и 17 градуса.

В петък от северозапад ще проникне още една порция хладен въздух. Над Северна България ще преобладава облачно време, в северозападните райони е възможно да превали слаб дъжд, над Южна облачността ще е разкъсана.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама