До 17 градуса в четвъртък

07:00, 05 ное 20 25 2226 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

През следващото денонощие облачността над страната ще е разкъсана, по-значителна - преди обяд, но ще е почти без валежи. Отново ще духа слаб, в източните райони - умерен, от север-североизток. Минималните температури ще са от 4 до 9 градуса, максималните - между 12 и 17 градуса.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна, само в крайните южни райони има малка вероятност за валеж. Ще продължи да духа силен вятър от север-североизток. Максималните температури на въздуха остават без съществена промяна: 14-16 градуса. Температурата на морската вода е 18-19 градуса. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над планините облачността ще е разкъсана, по-значителна преди обяд, когато все още на отделни места е възможно слабо да превали. Сутринта по най-високите части ще е мъгливо. Ще духа умерен и силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 9 градуса, на 2000 метра - около 3 градуса.


Снимка: CanStockPhoto

През следващите два дни в източните райони ще се задържи с до умерен север-североизточен вятър, в останалата част от страната ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат предимно между 2 и 7 градуса, малко по-високи - по Черноморието; максималните - между 12 и 17 градуса. Облачността ще е разкъсана, до обяд на места в низините ще бъде мъгливо.

В събота на повече места в низините и по Черноморието ще бъде мъгливо или с ниска облачност, които в отделни райони ще се задържат по-дълго. Предимно слънчево ще бъде в планините, там от югозапад ще започне затопляне.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама