ЦСКА-София мечтае за нов подвиг в Швейцария

14:30, 05 ное 20 / Спорт 25 1854 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Автор: Юлиан Тодоров

ЦСКА-София ще изиграе третия си мач от група "А" на Лига Европа днес. "Червените" гостуват на „Йънг Бойс“ в Берн в 22:00 часа и се надяват да продължат със силните си изяви в турнира. В миналия кръг те удържаха нулево реми на "Олимпико" срещу „Рома“ и сега ще опитат да надграждат и да търсят още по-добро представяне, а защо не и първа победа.

ЦСКА София започна със загуба участието си в Лига Европа

В първите си два мача ЦСКА-София все още няма успех. "Червените" загубиха от „ЧФР Клуж“ 0:2 у дома, а след това, въпреки доброто си представяне в Рим, те взеха само точка от „Рома“ (0:0). Ако не спечелят и днес, те ще бъдат поставени в доста трудна ситуация, ако искат да излязат от групата.

„Йънг Бойс“ е в абсолютно същото положение. Швейцарският шампион взе само точка в първите си две срещи с „Рома“ (1:2) и „ЧФР Клуж“ (1:1). Затова и жълто-черните ще се хвърлят здраво, тъй като и те нямат право на повече грешки.

ЦСКА-София обаче пази добри спомени от последното си гостуване в Швейцария. "Червените" играха срещу „Базел“ в плейофа за влизане в групите на Лига Европа и спечелиха с 3:1. Затова на "Армията" имат самочувствие, че отново могат да си тръгнат доволни от страната на шоколадите и часовниците.

ЦСКА се раздели със Стамен Белчев

Домакините не могат да разчитат единствено на халфа Марко Шпилман, който е с тежка травма и ще отсъства 6 седмици. Треньорът Херардо Сеоане ще заложи на Фон Балмос на вратата и Хефти, Камара, Зесигер и Льофлор в отбрана. Лустенбергер и Аебишер ще си партнират в средата на терена, а Фаснахт и Нгамалену ще започнат по крилата. Нсаме ще води атаката, а зад гърба му ще го подкрепя Сюлеймани.

Даниел Моралес пък остави в София Димитър Евтимов, Петър Занев и Жеферсон. Той обаче няма други проблеми и се очаква да заложи на Бусато под рамката и Вион, Антов, Матей и Мазику в защита. Тиаго и Юга ще са двамата дефанзивни полузащитници, а Санкаре ще действа като плеймейкър. Йомов и Синклер ще бъдат на крилата, а в атака ще започне Али Соу.

ЦСКА ще играе с титулярния си червен екип и бели гащета, а футболистите на Йънг Бойс ще бъдат с жълто-черната си екипировка. Вратарят на армейците ще бъде със сиво облекло, а стражът на противника - със зелено.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама