Турчин обзаведе стая с килим от мобилни телефони

20:40, 05 ное 20 / Любопитно 25 2485 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Шахабетин Йозчелик започва да поправя мобилни телефони като професия преди две десетилетия. Оттогава мобилните телефони значително се промениха, но не и привързаността му към устройствата, от които се препитава. Днес той има колекция от 1000 телефона, почти всички от епохата, в която хората натискаха бутони, за да се обадят на някого, вместо да докосват екрана.

Йозчелик, който живее в източната провинция Ван, е запълнил една цяла стая в къщата си с колекцията си от телефони, които са били най-популярни в своята епоха. Той казва, че колекцията му е била по-голяма, но крадци, проникнали в дома му и са откраднали 700 мобилни телефона преди две години.

Проучване: Хората предпочитат смартфона пред алкохола

„Започнах да се занимавам с това заради интереса си към мобилните телефони. Един ден реших да започна да ги колекционирам, знаейки, че скоро ще остареят. Всички телефони от моята колекция все още работят, но вече не се произвеждат”, каза той за Анадолската агенция „Сабах“, цитирана от БГНЕС.

Неговата колекция включва закупени и изхвърлени от предишни потребители телефони.

„Всички те са редки и много ценни модели. Някои купувачи се обърнаха към мен и искаха да купят част от тях, но аз не ги продавам. Трудна работа е да ги поддържам работещи, но искам да ги поддържам в най-добро състояние, доколкото мога“, каза той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама