Коронавирусът в България: Огнище в социален дом в Твърдица

14:23, 07 ное 20 25 6594 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

В огнище на коноравирус се превърна Домът за мъже с умствена изостаналост в Твърдица. Десетки са заразените както сред домуващите, така и сред персонала. Служителите са под домашна карантина, лечението им се провежда под наблюдението на общопрактикуващите лекари, съобщи БНР.

Промениха интервала за пазаруване на гражданите над 65 г. или т.нар. „зелени коридори“, съобщи Столична община. Те ще могат да посещават хранителните магазини между 08:00 и 10:00 ч., а не както беше обявено вчера - от 10:00 до 12:00. 

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Текат 133 проверки на болници, свързани с коронавируса, обяви шефът на агенция "Медицински надзор" д-р Георги Деянов в ефира на bTV. Една от болниците е била санкционирана и е върнала парите от PCR тест на пациент, обяви д-р Деянов, но не пожела да каже името на болницата. 

"Има становище на агенцията, което е публикувано на сайта, че коронавирусът не може да е повод за отказ за приемане на пациент. Никоя болница не бива да връща пациент", обяви шефът на "Медицински надзор". 

Подготвя се заповед преболедувалите COVID-19 военни да даряват кръвна плазма, коментира военният министър Красимир Каракачанов, цитиран от bTV. Той призова останалата част от обществото да направи същото, за да се справим по-бързо с пандемията.

Коронавирусът у нас: В Пловдив откриват първата болница за COVID-19

Директорът на областния Център за спешна медицинска помощ в Пазарджик д-р Борис Манев е положителен за коронавирус. Част от екипа на центъра е поставен под карантина. Създадена е допълнителна координация  между отделните спешни центрове в областта, за да не се нарушава досегашният ритъм на работа, предаде БНР.

Почина заразеният с COVID-19 председател на общинския съвет в Харманли. Председателят на Общински съвет в Харманли Иван Димитров е починал в  болницата в Свиленград. 61-годишният Димитров е приет с пневмония в много тежко състояние. 

Данните от последното денонощие. 3 839 са новите случаи на коронавирус у нас за последните 24 часа. Направени са 13 849 PCR теста.

С това общият брой на заразените става 72 184. 727 са новоизлекуваните, 58 са починалите, 257 са в интензивно отделение, показват данните на Единния информационен портал. Най-много са заразените в София, Пловдив и Благоевград.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама