Коронавирусът по света: СЗО съобщи за нов рекорден брой заразени за ден

16:15, 07 ное 20 25 2645 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Световната здравна организация съобщи за нов рекорден брой заразени с COVID-19 по света за един ден, предаде агенция „ДПА“, цитирана от „Дневник“. Вчера са вписани 581 679 случая за 24 часа по целия свят. Те са с над 24 хил. повече в сравнение с последния световен рекорд, регистриран на 31 октомври.

Общият брой на регистрираните случая на заразяване с COVID-19 по света от началото на пандемията досега е над 48.5 милиона. От вируса по света до момента са починали над 1.2 милион души.

Коронавирусът в България: Променят интервала на "зелените коридори"

Германия въвежда предварителна регистрация за пристигащите от рискови региони

Като част от превенцията срещу коронавирусната инфекция от утре Германия въвежда изискване за задължителна регистрация към влизащите на територията й граждани, които са пребивавали в последните 10 дни преди пътуването в рисков регион, съобщиха от МВнР.

От 1 ноември Германия обяви цялата територия на България за рисков регион.

Регистрацията ще се извършва на следния адрес www.einreiseanmeldung.de, а пътниците ще трябва да носят копие при влизане в страната. Сайтът за регистрация ще бъде активен от 8 ноември 2020 г.

Пристигащите от рискови региони в Германия подлежат на 10-дневна карантина, като са длъжни да уведомят местните здравни служби за пристигането си и влизането в карантина. Възможно е съкращаване на периода на карантината, но най-рано след петия ден, ако бъде направен тест, чийто резултат е отрицателен.

Германия с най-много заразени за 24 часа

Германия отбеляза нов рекорд по брой на заразените за 24 часа, показват данни на института по инфекциозни заболявания "Роберт Кох", цитирани от "Ройтерс" и "Асошиейтед прес", предаде “Дневник“.

Институтът е регистрирал 23 399 новозаразени, което надхвърля поставения вчера рекорд от 21 506 нови случая за 24 часа.

Броят на жертвите за последното денонощие достига 130 души. Смъртните случаи също нарастват, но са далеч от рекорда от 315 починали за 24 часа, поставен през април, отбелязва „АП“.

 

Снимка: CanstockPhoto

Рекорд на новите случаи в Украйна

Украйна регистрира рекордните 10 746 нови случая на заразяване с коронавирус през последните 24 часа, заяви днес украинският здравен министър Максим Степанов, предаде агенция "Ройтерс", цитирана от „Дневник“.

Общият брой на заразените в Украйна е вече 450 934. През последните 24 часа в страната са регистрирани 187 нови смъртни случая. Общият брой на починалите от вируса в Украйна е вече 8312.

През последното денонощие са оздравели 8685 пациенти с COVID-19. Общият брой на оздравелите от началото на епидемията в Украйна е 204 229.

COVID-19 по света: Нови рекорди по заразени с COVID-19 в Европа

Във Франция са хванати продавачи на фалшиви тестове

Френските власти са задържали седем души, продавали подправени резултати от тестове за коронавирус, предадоха „Франс прес“ и „ДПА“, цитирани от „Дневник“.

Те продавали фалшифицираните удостоверения на пътници на парижкото летище "Шарл де Гол". Един такъв фалшив сертификат струвал между 150 и 300 евро, според офиса на прокуратурата.

Заради пандемията някои страни допускат на своя територия само пътници, притежаващи удостоверения с отрицателен резултат за вируса, издаден през последните 48 до 72 часа.

Трети пореден ден на рекорд в САЩ

В САЩ за изминалото денонощие е регистриран рекорден брой от 127 021 новозаразени с коронавируса - трети пореден дневен рекорд според статистиката, отчитана от университета Джонс Хопкинс и цитирана от "Франс прес", предаде „Дневник“. Така общият брой на заразените там от началото на пандемията вече надхвърля 9.7 млн.

Починалите в страната вчера са 1149, или общо досега за 236 000 души инфекцията се е оказала фатална. САЩ остават най-тежко засегнатата от пандемията страна в света, посочва агенцията.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама