Антъни Джошуа смята да "пречупи душата" на Кобрата

12:07, 08 ное 20 / Спорт 25 2257 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Световният шампион в тежката категория на бокса Антъни Джошуа се закани на Кубрат Пулев преди мача им на 12 декември в Лондон. Британецът изтъкна силните страни на Кобрата, но смята да "пречупи душата му".

"Той представлява предизвикателство. Иска титлите и иска да ме победи. Това притежава той - глад и мотивация. Трябва да му отнема мотивацията и да потуша тази увереност. Така побеждаваш съперник - като пречупиш душата му", каза Джошуа пред телевизия "Скай спортс", цитирана от bTV.

През седмицата мениджърът на Джошуа - Еди Хърн, заяви, че двубоят може да бъде преместен заради карантината във Великобритания.

Мачът Пулев - Джошуа може да бъде преместен

Британският боксьор отличи поведението на българина. "Пулев не е звезда в социалните мрежи. В днешно време много хора печелят фалшиво уважение там".

Тежката криза с хиляди заразени с COVID-19 в Англия и в цяла Европа вече отложи на няколко пъти двубоя. Първоначално той трябваше да се състои на 20 юни на стадиона на футболен клуб "Тотнъм" в Лондон. Срещата бе изместена за 25 юли, а след това "увисна" във времето заради все още бушуващата зараза.

В крайна сметка двете страни се разбраха и подписаха договор за мач на 12 декември 2020 г. в "О2 арена" в Лондон. Все още не е ясно дали по трибуните ще присъстват зрители. Това зависи от разпространението на коронавируса във Великобритания и решенията на местното правителството.

Кубрат Пулев е в топ 10 на списание "Ринг"

Кубрат Пулев е задължителен претендент за титлата на Международната боксова федерация (IBF) от 27 октомври 2018 г., когато победи в "Арена Армеец" братовчеда на Тайсън Фюри – Хюи Фюри.

Пулев посяга за втори път към трона на Джошуа. Контузия провали първата им битка за световната титла на 28 октомври 2017 г. в Кардиф. Тогава българинът се отказа от мача заради разкъсан гръден мускул, а на негово място на ринга се появи французинът Карлос Такам.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама