Данаил Кирилов взел пример от французите за новата конституция

11:20, 09 ное 20 25 2098 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Бившият правосъден министър Данаил Кирилов заяви, че е горд с проекта за нова конституция, който е написал. „Както във френската Конституция. Съобразявам се с всички европейски конституционни уредби“, заяви той във видео, публикувано в страницата на „Системата ни убива“ във Facebook.

Във видеото, която явно е заснето импровизирано, се вижда, че Данаил Кирилов, облечен в анцуг, разговаря в неформална среда с представител на инициативата на майките на деца с увреждания.

Мъжът зад камерата пита бившия министър защо не е отишъл в т.нар. Триъгълник на властта, където хората протестираха всяка вечер. „Какво да правя при вас на площада“, отговаря Кирилов. „Иван Костов виждате ли го на площада“, пита на свой ред той.

Около двамата обаче има и други граждани, които защитават Кирилов. „Той нищо не е съсипал“, заявява жена. А мъжки глас допълва: „Слави Трифонов сигурно ще дава наркотици, като дойде на власт“.

Данаил Кирилов подаде оставка като министър на правосъдието в края на август, след като през предишните месеци името му бе замесвано в редица скандали. Стигна се до крайна заповед на премиера Борисов, с която му забрани да публикува каквото и да е в социалните мрежи. Повод беше статус, в който Кирилов нарича лидера на "Да, България" Христо Иванов Спондж Боб Квадратни гащи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама