Овладяха пожара в завод в Катуница, евакуирани са 100 души

19:23, 10 ное 20 25 3085 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Голям пожар пламна във фабрика за преработка на плодове в пловдивското село Катуница днес по обяд. Работниците в предприятието бяха евакуирани, а здравните власти призоваха хората в района да не излизат навън.

Пожарът вече е потушен. Въпреки това гъст черен дим продължава да се стели във въздуха. Миризмата е задушлива, трудно се диша. От Регионалната инспекция по опазването на околната среда увериха, че няма опасност за населението. Разположената тук мобилна станция измери качеството на въздуха, но данните от нея ще станат ясни едва утре, затова е препоръчително хората да не излизат от домовете си и да държат прозорците затворени, съобщи БНТ.

100 души са били на смяна в момента, всички са били евакуирани. За щастие няма пострадали. Осем противопожарни екипа гасиха повече от 3 часа този пожар. Най-вероятната причина е производствена авария.

Снимка: РИОСВ-Пловдив

От регионалната инспекция започват измервания на качеството на въздуха в селото след възникналия пожар. Препоръчват хората да избягват дейности на открито, да затворят прозорците на жилищата си и да не пускат малки деца и възрастни хора навън, докато ситуацията не се нормализира окончателно.

Камион падна върху жп линия и се запали

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама