Продават на търг рядка снимка на Нийл Армстронг на Луната

21:30, 11 ное 20 / Любопитно 25 2420 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Нийл Армстронг на Луната, изправен до американския флаг, кучето лайка, седящо в космическата капсула, малко преди да се превърне в първото животно, летяло в околоземна орбита, Бъз Олдрин, който си прави снимка на фона на Земята – първото селфи в космоса. Това са само част от над 2 400 фотографии, които документират "златната ера на изследването на космоса" и най-голямата подобна колекция, която някога се е появявала на търг, съобщиха от „Кристи‘с“.

Най-голямата сензация на търга е непубликуваната снимка на Нийл Армстронг, направена по време на мисията „Аполо 11“ през 1969 г., когато за първи път човек стъпва на Луната. Той беше придружен от двамата членове на екипажа - Бъз Олдрин и Майкъл Колинс.

По това време нито една от снимките, публикувани първоначално от НАСА, не показва Армстронг. Той поема ангажимента да стои зад камерата и да прави снимки, но след това се появи и една снимка с него. Тя е направена от Бъз Олдрин. Очаква се цената й да достигне 30 000 паунда, съобщи БГНЕС.

Търгът включва и селфи на Олдрин от мисията „Джемини XII“ през 1965 г., както и над 2 000 други изображения на мисии със и без хора. Има изображения и на Марс. Аукционът се провежда онлайн и продължава до 20 ноември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама