„Булметал“: Няма нито едно дело между нас и кмета на Гурково

16:57, 11 ное 20 25 3886 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

„Булметал“ отговори на кмета на община Гурково Мариан Цонев, който по-рано с официална позиция отрече да е рекетирал фирмата. Вчера собственикът на предприятието Кольо Атанасов се срещна с председателя на ПП "Републиканци за България" Цветан Цветанов и представители на ръководството на партията. Пред тях той сигнализира за политически репресии в предприятието.

TOPNOVINI.BG отрази с материал срещата в „Булметал“. Съгласно журналистическите стандарти и етика публикувахме и право на отговор на кмета на Гурково Мариан Цонев. Публикуваме и последвалата позиция на „Булметал“ без редакторска намеса:

„Казус“ между „Групата Булметал“ и Община-Гурково няма. Група Булметал включва 11 частни производствени и търговски компании, 2 от които зад граница, а Община-Гурково и Кметът на Общината са местната изпълнителна, т.е. държавна, власт. Група Булметал няма за занятие „тиражиране на информация“, ние не сме медийна група, нито политическо формирование. Изразяваме недоумение от откровено невярната информация, поднесена в социалните мрежи от представители на местната изпълнителна власт.

Предоставяме Ви следните неоспорими факти:

1. До момента НЯМА нито едно съдебно дело между Група Булметал и Кмета/Общината.

2. Имаше 3 образувани съдебни дела пред Админ.Съд -Ст.Загора, като те бяха вследствие от Жалби на физич.лице Кольо Атанасов Колев срещу 3 бр. Заповеди на Кмета. Т.е. Делата са 3 , а не 4. Дали някой в Община-Гурково прави разлика между фирма/компания и физическо лице?

3. Посочените 3 съд.дела бяха прекратени поради изрично волеизявление на Жалбоподателя, т.е. Кольо Атанасов Колев, в неговото желание да протегне ръка и да демонстрира добра воля. Т.Е. Тези 3 дела не са били спечелени нито загубени от някоя от страните.

4. Предметът на 2 от 3-те цитирани съдебни дела не бе незаконно строителство, а събаряне на ЗАКОННИ, но полусрутени постройки, окрадени (може би от част от избирателите, гласували за Кмета). Г-н Кольо Атанасов доброволно изпълни предписанието на контролните органи в срок за разрушаване на сградите. Редно и правилно е да се посочи, че преди повече от година в Община-Гурково е надлежно входирано Инвестиционно намерение на същият г-н Кольо Атанасов за тези същите 2 недвижими имота, а именно : превръщане на имотите в ЕТНОГРАФСКИ КОМПЛЕКС, по подобие на много такива обекти в РБългария, например Трявна, Етъра-Габрово и т.н. Намерение, което засега не е намерило никакъв отзвук от страна на Община Гурково, а прокламираното съдействие за Гурково и за бизнеса очевидно са празни думи без съдържание.

5. Предметът на третото от 3-те цитирани съдебни дела бе използване не по предназначение на ЗАКОННО притежавана и ЗАКОННО построена сграда. Което ползване също бе преустановено в срок.

6. До момента Група Булметал не е получила дори индикация, че Община Гурково възнамерява да подпомага дейността на най-големия Работодател в радиус от 30 км. Група Булметал осигурява директно работа на около 700 души, всички които осигурявани 100% на светло и заплати, изплащани по закон. Средната брутна работна заплата възлиза на близо 1300 лева. Целенасочените проверки в двата завода на Групата, с очевидна цел тормоз и сплашване, и на част от които общинските служби и Кметът нямат и право по закон, видно от категоризацията „2-ра и 3-та категория“ по ЗУТ, едва ли биха могли да се характеризират като подпомагане.

7. По отношение намеците за „погазване на закона“ – Група Булметал заявява, че ВСИЧКИ директори и членове на Борд на директорите в Групата са с чисто съдебно минало, НЕ СА БИЛИ И НЕ СА обект на официални производства от органи на държавното обвинение. Група Булметал с гордост може да декларира, че от своя страна ние сме ИЗРЯДНИ граждани и ПРИМЕРНИ данъкоплатци.

В тази връзка имаме следните ВЪПРОСИ:

Дали същото би могъл да декларира Кметът на Община Гурково?

Има ли Кметът Чисто съдебно минало?

Съден ли е човекът, решил да налага закона в Община Гурково, за рекет и участие в организирана престъпна група през 2007-2008г.?

Може ли Кметът да декларира за липса на образувани досъдебни производства и разследвания срещу него и в момента?

Има ли образувани дела срещу г-н Мариан Цонев в Специализираната Прокуратура на Р.България ?

8. В нас буди усмивки фактът на поредното дребнотемие – „проверката за паветата“. Община- Гурково ги е предоставила на Група Булметал с надлежен Протокол за отговорно пазене, за който кмета „незнайно как не знае“. Същите павета са съхранени и охранявани до момента безвъзмездно като една от МНОГОБРОЙНИТЕ помощи от страна на Група Булметал към Община Гурково и гражданите на Общината за да спре разграбването им от посегателства и набези. Всички помним каруците, пресичащи Гурково с крадени павета. Преди да бъдат извозени (също безвъзмездно от страна на Булметал) - близо 50% от намиращите се павета в базата до бензиностанция Петрол вече са били окрадени, по данни на самата, представлявана от Кмета , Община в годините до 2017-2018г. До момента не е получено дори благодарствено писмо за това благородно дело с цел стопанисване на общото имущество. Ние и не очакваме.

9. Проверката за установяване на незаконни строежи е приветствана от нас, като Група Булметал съдейства на органите вече няколко пъти за последните седмици. Илюзорно е да се очаква, че Общинските органи и Комисията на Кмета могат да посещават териториите, стопанисвани от Група Булметал, всеки ден и по всяко време, но въпреки това заводите на Булметал бяха обходени 2 или 3 пъти дотук . Достъп на колегите от ТСУ беше предоставен на добра воля, въпреки че следвайки буквата на закона, назначената Комисия няма право да изпраща такива проверки в обекти от 3-та категория по ЗУТ, каквато е производствената такава Булметал АД.

10. Паралелна проверка – чудно е откъде и как Кметът е научил за тази проверка, и как се презюмира виновност у проверявания. ВСЕКИ един гражданин може да бъде обект и предмет на проверка и това по никакъв начин не го прави виновен, нито нарушител. Особено когато за тези проверки НЯМА НИТО ЕДИН ДОКУМЕНТ. В нас остава въпросът: Дали тези проверки не са инициирани от Кмета на Община Гурково?

11. За повече от 1 година на Кметския пост Кметът би следвало да е научил, че има разлика между „Агенция за бежанците“ и Служба Миграция при РДВР -Ст.Загора. Надяваме се след това наше писмо да прецизира държавните органи.

12. В края, но не на последно място: считаме, че „Група Булметал“ не може да бъде поставяна в едно изречение с фразата „незаконно строителство“, тъй като НЯМА НИТО ЕДИН АКТ, или какъвто и да било документ, удостоверяващ такъв факт.

В този ред на мисли очакваме съответно извинение за отправяне на всички посочени в ПОЗИЦИЯ НА КМЕТА неверни твърдения. Група Булметал до момента НЕ Е организирала нито едно официално мероприятие в защита срещу налагащия се в последния месец административен терор от страна на изпълнителната местна власт чрез организираните повсеместни проверки. Никой не може да забрани доброволни събития на територията на Групата, но си запазваме правото при последващи „наказателни акции“ срещу Групата Булметал да реагираме с всички свои права по закон“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама