Личните лекари не очакват скоро да има електронни направления за PCR

09:29, 12 ное 20 25 2081 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Скоро няма да има PCR тестове с електронни направления от личните лекари, въпреки че бяха обещани от здравните власти до дни. Това заяви пред bTV председателят на Сдружението на
общопрактикуващите лекари в София д-р Георги Миндов.

„Информационно обслужване“ не си пое ангажимента. 6 ноември трябваше да бъдат представени и да заработят. Проблемът е софтуерен, ние сме жертва на програмистите. Хората в момента плащат по 1 милион на ден, защото някой не си е свършил работата в тази държава. Работа, за която му се плаща“, каза д-р Миндов.

Коронавирустът в България: 3945 нови заразени и 47 починали

Според него липсва комуникация по отношение на разкритите COVID кабинети в ДКЦ-тата. „Ако човек отиде там, без да е осъществил контакт с личния си лекар, ще трябва да плати изследването“, поясни той. По думите му е нужна единна система за цяла София по отношение на тези кабинети. Друг проблем е и че няма лекари, които да работят там.

Д-р Миндов заяви още, че заразените с коронавирус са 3-4 пъти повече от обявяваните всекидневно 4-5 хиляди случая.

Личните лекари ще издават направление за PCR тест

Според него мерките трябва да се затегнат, за да се намалят случаите на коронавирус у нас. Председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари даде пример с Израел, където за един месец са затворили всичко и драстично случаите са намалели.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама