Антоанета Барес: В областта на индустриалните зони е нужна силна конкуренция

12:11, 12 ное 20 25 2070 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Всички оператори на индустриални зони - държавни и частни – трябва да се обединят, защото така ще станем по-силни и ще имаме по-голяма възможност да разрешаваме възникналите трудности по време на кризата с COVID-19. Това каза изпълнителният директор на НКИЗ Антоанета Барес по време на дискусията на годишната конференция ВаlRес 2020 на тема: Индустриални и логистични площи: Трансформацията като двигател. Тя добави, че се надява на силна конкуренция в областта на индустриалните зони, съобщиха от НКИЗ.


Снимка: Градът Медиа Груп

Антоанета Барес отбеляза, че кризата с COVID-19 е възможност за ускорено развитие на индустриалните зони, тъй като те са действащ механизъм за привличане на инвестиции. „Работата в индустриалните зони на НКИЗ не е спирала. В момента на територията на Икономическа зона София-Божурище, след проведена процедура по реда на ЗОП, се изгражда техническа и пътна инфраструктура (приблизително 3 км пътна инфраструктура с включените към нея комуникации), която ще обезпечи инвеститорите във връзка с реализиране на техните инвестиционни намерения“, обясни тя и добави, че НКИЗ е продала и терен на ЕСО, които ще изградят подстанция на територията на зоната в Божурище. „Целта е да обезпечим нашите инвеститори с допълнителни мощности“, каза Барес.

Антоанета Барес: Насърчаваме инвестиции с висока добавена стойност

Изпълнителният директор на НКИЗ допълни, че с оглед обезпечаване на инфраструктурната свързаност на зоната и облекчаването на трафика от и към зоната, са инициирани процедури по проектиране и изграждане на новата пътна връзка по продължението на бул. „Царица Йоана“. В резултат от съвместната дейност на ангажираните в процеса страни – НКИЗ, Агенция пътна инфраструктура и Столична община - е подготвено тристранно споразумение. С него се договорят задълженията по административните и устройствените процедури за изграждането на новата пътна връзка на всяка от страните. Споразумението е подписано от АПИ и НКИЗ, като предстои да бъде гласувано на заседание на Столичен общински съвет и да бъде подписано от кмета на Столична община.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама