81-годишен италианец изнесе серенада на съпругата си под прозореца на болницата

21:15, 12 ное 20 / Любопитно 25 2781 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Тъй като не е допуснат да посети болната си съпруга в клиниката, 81-годишният Стефано Бодзини решава да й изнесе серенада с акордеон на улицата пред сградата, за да повдигне духа й.

Трогателният жест на италианския дядо е заснет, като видеото вече много популярно във Фейсбук, съобщава телевизия „Си Ен Ен“, цитирана от bTV.

Докато Карла Саки - неговата съпруга от 47 години, гледа от втория етаж на болницата в Кастел Сан трубадурът с акордеон ѝ изпълнява любовни песни под прозореца. Той открива изпълнението си с "Испански очи" от Енгелберт Хъмпърдинк, преди да изсвири селекция от любимите композиции на жена си.

Облечен в червен пуловер, тъмносин панталон, шапка и с маска на лицето, Бодзини свири ентусиазирано на акордеона, докато съпругата му и още две дами в болницата - всичките с маски на лицата - гледат виртуозните му изпълнения отгоре.

Може да се види как Бозини ритмува с крак, докато свири на акордеона, след което маха на жена си в края на изпълнението.

На фона на прекрасните мелодии могат да се чуят хора около него, които казват на италиански "Браво!" и "Колко красиво, този мъж изнася серенада на жена си, която е в болницата".

Клиниката не лекува пациенти с COVID-19, но посетителите нямат право да влизат в сградата заради ограничения, наложени в отговор на пандемията от вируса.

Според ANSA Бозини е пенсиониран член на Алпините - специална планинската пехота на италианската армия, а шапката е част от униформата му. От италианската информационна агенция допълват още, че той винаги свири на акордеон, а двамата със съпругата му са женени от 1973 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама