Без карантина за участниците на Олимпийските игри в Токио

17:35, 12 ное 20 / Спорт 25 2315 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Добри новини за всички спортисти, които се подготвят за участие на летните олимпийски игри в Токио. Организаторите от Япония са категорични, че няма да поставят нито спортистите, нито техните треньори в задължителна 14-дневна карантина при пристигане в страната.

Те ще бъдат подлагани на обстойни прегледи преди да отпътуват за надпреварата. Олимпийските игри в Токио трябваше да се състоят това лято, но заради пандемията от коронавирус бяха изместени за догодина. Отлагането нанесе на Япония финансови щети за над 10 милиона долара.

Разследват Олимпийския комитет на Беларус за дискриминация на спортисти

Международният олимпийски комитет (МОК) отчете, че преместването на Игрите с 12 месеца ще коства на централата още 800 млн. долара, предаде bTV.

Междувременно председателят на организационния комитет - Тоширо Муто, заяви, че до пролетта на 2021 г. трябва да бъде разработен план, според който да се позволи на чуждестранните зрители да присъстват на най-големия спортен форум на планетата.

"До пролетта ще имаме мерки за зрителите, включително за тези, които не живеят в Япония", заяви Муто, като посочи, че феновете вероятно ще бъдат призовавани да не викат и да не говорят на висок глас, за да се ограничи възможността за разпространение на COVID-19.

Олимпийски игри ще има независимо от пандемията

"Все още не сме решили дали ще използваме пълния капацитет на съоръженията, защото се провеждат изпитания", добави Муто.

В Япония вече се правят експерименти с допускане на зрителите по трибуните на различни спортни събития. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама