„Бащата“ с Антъни Хопкинс е най-гледаният филм на „CineLibri”

21:00, 13 ное 20 / Култура 25 6674 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова
Снимка:  Facebook/CineLibri
Снимка: Facebook/CineLibri

"Бащата" с участието на Антъни Хопкинс и Оливия Колман е най-гледаният филм на фестивала за кино и литература, обявиха от CineLibri” във Facebook. 

Лентата разказва за мъж на достолепна възраст, който отказва всякаква помощ от страна на дъщеря си. Опитвайки се да осмисли променящите се обстоятелства, той започва да се съмнява в близките си, в собствения си ум и дори в реалността.

Живата легенда на световното кино Антъни Хопкинс създава коронната си роля в тази затрогваща история, която ни подтиква да се взрем в крехкостта на съществуването, в горчиво-смешната игра, наречена „човешки живот“.

Едноименната пиеса, по която е базиран „Бащата“, е написана и режисирана от Флориан Зелер и е поставена за първи път на сцена в Париж през 2012. Още тогава тя пожънва голям успех и печели редица награди.

След три години пиесата се появява на лондонската сцена, а година по-късно е поставена и на Бродуей, като главните актьори в двете адаптации Кенет Кранам и Франк Ланджела печелят награда „Лорънс Оливие” и „Тони”.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама