Заведенията искат забраните да отпаднат за 8 декември и Нова година

19:30, 13 ное 20 25 2405 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Отпадане на забраната за работа на нощните клубове, както и на вечерния час от 23.30 часа за Студенсткия празник и Нова година. Това поискаха собствениците на заведения в писмо до министрите на здравеопазването и на туризма.

От бранша предлагат допустимата заетост на заведенията от един човек на 2 кв.м., задължително отстояние от 1,5м от маса до маса, както и задължителна дезинфекция в интервала между 15.00 и 18.00 часа, когато заведенията няма да работят.

Коронавирусът у нас: Вечерен час за ресторантите и „зелен коридор“ за възрастните

Сдружението на заведенията в България подчертава, че тези два празника са изключително важни за бизнеса и ще бъдат глътка свеж въздух за всички - служители, артисти, собственици и не на последно място клиентите. От бранша настояват за ясни и конкретни параметри, при които заведенията, включително и нощните клубове ще могат да работят поне за тези празници.

Рестораньорите обръщат внимание, че две седмици след затварянето на нощните клубове, заболеваемостта, свързана с Covid-19 ни най-малко не е намаляла. А това според тях доказва, че заведенията не са разпространители на заразата.

От бранша отбелязват още, че никакви мерки няма да предотвратят струпване на хора в домашни условия, като дори да има подобна забрана, контролните органи няма как да следят за нейното спазване. А това обезсмиля забраната за работа на заеденията за празниците. Според тях наличната във всички заведения аспирация и вентилация ги прави дори по-безопасно място за празнуване от домовете. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама