COVID-19 по света: Втора пълна карантина в Австрия за тази година

20:30, 14 ное 20 25 2447 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Пълна карантина в Австрия от 17 ноември до 6 декември. Русия, Полша и Украйна регистрираха рекорден брой нови случаи. В Гърция - От понеделник училищата и детските градини няма да работят. А в германския град Франкфурт полиция използва водни оръдия, за да разпръсне масов протести срещу COVID-ограниченията.

Втора пълна карантина в Австрия за тази година. "За следващите две и половина седмици, от следващия четвъртък до неделя, шести декември включително, ще има втора карантина както през пролетта", каза Себастиан Курц, канцлер на Австрия, цитиран от БНТ.

"Отворени ще останат само магазините за хранителни стоки, аптеките, банките и пощенските клонове. Учебните заведения и детските градини няма да работят. Ще се правят изключения за семейства, които нямат възможност да останат вкъщи. Молбата ми е - моля ви, не се срещайте с никого - освен с членове не семейството си", каза Курц и добави, че мерките са тежки, но това е единственият вариант за ограничаване на заразата.

Гърция затвори всички училища

Гърция обяви затварянето на своите начални училища, детски градини и детски центрове на фона на нарастването на случаите на коронавирус, които се стоварват върху националната здравна система. Средните училища вече са затворени и всички уроци ще се провеждат дистанционно от понеделник. Мярката е в сила до 30 ноември, но експерти предополагат, че може да бъде удължена.

"Здравната система е на червено", предупреди министърът на здравеопазването Кикилиас, цитиран от БГНЕС. 

От края на октомври дневният брой на смъртните случаи в Гърция се е увеличил четирикратно, като от няколко дни се съобщава за 50 случая дневно, докато броят на инфекциите се е удвоил до около 3000 случая дневно. От общо 1143 легла в интензивни отделения в цялата страна в петък 830 бяха заети. "Следващите седмици ще бъдат изключително критични", каза гръцкият премиер Кириакос Мицотакис пред гръцкия парламент.

От петък вечерта в цяла Гърция е наложен комендантски час от 21:00 до 05:00 часа.  

Нови черни рекорди в Русия, САЩ и Украйна

Рекордно увеличение на на заразените с коронавирус регистрираха в Русия. Медиците в страната регистрираха 22 702 нови случая, с което общият брой на заразените в страната надвишава 1,9 млн., предаде агенция „Ройтерс“, цитирана от БНР.

Властите съобщиха още за 391 свързани с коронавирус смъртни случая през последните 24 часа и за общо 32 834 починали до момента.

COVID-19 по света: Жертвите във Великобритания надхвърлиха 50 хил.

Рекорд регистрира и Украйна с 12 524 нови случая на Covid-19 за изминалото денонощие, съобщи здравният министър Максим Степанов, цитиран от БНР. Общият им брой в страната е 525 176, а починалите от коронавирус са 9508.

САЩ съобщиха за нови 184 514 заразени, което е пореден рекорд за страната с над 10,7 млн. установени случая на коронавирус, съобщи „Си Ен Ен“, цитирана от БНР. 1431 са починалите в САЩ за последното денонощие.

Най-много случаи на дневна база са регистрирани и в Япония – 1710.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама