Предложението за детските надбавки е провокация, вносителите да напуснат парламента

14:33, 15 ное 20 / Политика 25 3133 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

От Синдикалната федерация на служителите на МВР (СФС МВР) публикуваха във „Фейсбук“ позиция относно предложеното изменение и допълнение на законопроекта за държавния бюджет на България.

Припомняме, че вчера стана ясно, че управляващите се отказват от намерението месечните детски добавки през следващата година да са без подоходен критерий и за всички семейства. Спестените пари от добавки за всички деца – над 205 млн. лв., ще бъдат осигурени допълнителни средства за 15% увеличение на заплатите в МВР, както и за обещаните месечни добавки към възнагражденията на лекарите и медицинските сестри.

Управляващите се отказват от идеята детските да са за всяко дете

"След като ръководството на държавата забрави една цяло министерство – на вътрешните работи – изваждайки го от държавните структури, работещи по ограничаване и преодоляване на последствията от пандемията, в свое постановление за увеличение на основните месечни възнаграждения на служители в тях, сега ставаме свидетели на директен опит, вследствие на нашия справедлив гняв, изразен в абсолютно законни протестни действия, служителите на МВР да бъдат директно противопоставени на една минимална социална придобивка по отношение бъдещето на България- децата“, категорични са от синдикалната федерация“.

От синдиката поискаха незабавно извинение от вносителите на текста и ги призоваха да напуснат Народното събрание.

„Такова поведение е крайно неразбираемо за нас и надхвърля представата ни за хора, призвани и избрани да представляват“, категорични са от синдиката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама