Антъни Иванов с престижна победа в САЩ

09:42, 16 ное 20 / Спорт 25 2472 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Българският плувец Антъни Иванов записа победа на 200 метра бътерфлай на Откритото първенство на САЩ по плуване, което се провежда едновременно в девет града в страната заради пандемията от коронавирус.

21-годишният плувец записва време от 1:58,51 минути и по този начин остави зад себе си всички свои конкуренти, като най-близко до българина бе Закари Браун, останал на 30 стотни от нашия плувец. В генералното класиране от всички девет старта Иванов остана на трето място, на 69 стотни от победителя Зак Хартинг.

Шампионът ни Антъни Иванов е с положителна проба за коронавирус

Именно 200 метра бътерфлай е най-добрата дисциплина на Иванов, който през 2017 г. достигна финал на Световното първенство и завърши осми. Още през 2019 г. великотърновецът покри и олимпийски норматив в дисциплината и ще участва на Игрите в Токио следващото лято.

На Откритото първенство на САЩ Иванов записа и едно трето място - на 400 метра свободен стил, където постигна време 3:57,14 минути. В генералното класиране от всички състезания този резултат му донесе 20-та позиция, съобщи БГНЕС.

За Антъни Иванов това беше първо официално състезание от близо девет месеца насам, след като през пролетта той се зарази с COVID-19 при посещение на абитуриентския бал на своята приятелка във Велико Търново. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама