ГЕРБ не умилостиви полицаите, протестите продължават

12:35, 16 ное 20 25 1977 Шрифт:
Антония Руменова Автор: Антония Руменова

Решението на ГЕРБ да увеличи заплатите в МВР за сметка на надбавките за всяко дете не умилостиви служителите на реда. Най-големият синдикат в системата обяви, че протестите продължават с две нови акции.

На 17 ноември се организира издигането на палатка и фотоизложба, която ще онагледи работата на МВР по време на първата карантина. Палатката ще бъде опъната пред сградата на Народното събрание в 12.00 ч.

До 20 ноември синдикатът призовава служителите на федерацията да се събират пред съответната служебна сграда в разпоредените си обедни почивки или вечер при смяна на екипите и да включват светлините на служебните си автомобили като израз на недоволството им.

Ако не се приеме удовлетворяваща исканията ни корекция на средствата, предвидени за МВР в Проектозакона за държавния бюджет за 2021г., при второ гласуване в пленарна зала, ще се организира национален протест на СФСМВР“, обявяват от Facebook страницата на синдиката.

Миналата седмица стана ясно, че управляващите ще предложат 15% увеличение на заплатите в МВР при планирани 10%. Недоволните служители настояваха за 30%, с колкото бе позволено да се вдигнат заплатите в други над 30 администрации с аргумента, че те са участвали в борбата с кризата, предизвикана от коронавируса.

Предложението за детските надбавки е провокация, вносителите да напуснат парламента

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама