„Нашият диван беше фронтовата линия“ - новата реклама на Германия

10:40, 17 ное 20 25 2274 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Германското правителство представи 90-секунден клип, призоваващ гражданите да си стоят у дома, като част от усилията на Берлин да убеди хората, и най-вече младите, колко важно е да се спазват правилата за ограничаване на контактите в борбата с разпространението на COVID-19, съобщи Дневник.

Клипът е озаглавен „#Специални герои – Заедно срещу корона“.

Във видеото възрастен мъж, заснет като в документален филм със спомени от войната, разказва за времето, когато е бил на 22 години през... 2020 година.

„Тогава събрахме цялата си смелост и направихме това, което се очакваше от нас, единственото правилно нещо - да не правим нищо“, разказва човекът, представен като Антон Леман.

И продъжава: „Бяхме като еноти. Дни и нощи стояхме в домовете си, за да се преборм с разпространението на коронавируса. Нашият диван беше фронтовата линия, а търпението - нашето оръжие“

Клипът завършва с посланието: Вие също можете да станете герой, като си останете вкъщи!“

Видео: "Дневник"

Германия се справи сравнително добре през първата вълна на пандемията, но броят на заразените от Covid-19 драстично нарасна през есента. Най-голямата европейска икономика започна нов кръг от ограничения през ноември, затваряйки ресторанти, културни заведения и развлекателни съоръжения, за да ограничи предаването на Covid-19.

В понеделник Берлин съобщи за 10 824 нови случая през последните 24 часа, като общите инфекции към днешна дата са 801 327. Около 12 547 души са починали от вируса, съобщи БГНЕС.

Германският канцлер Ангела Меркел настоява за по-строги ограничения, включително маски във всички училища, по-малки размери на класовете и драстични ограничения на контактите за намаляване на коронавирусните инфекции в страната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама