Екипът на „Матрицата 4“ нарушил мерките срещу коронавируса с таен купон

20:00, 18 ное 20 / Любопитно 25 2352 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Екипът на дългоочакваната лента „Матрицата 4“ наруши мерките срещу разпространението на коронавируса в Германия, като организира парти за края на продукцията, пише „Гардиън“. Не само това – студиото „замаскирало“ купона като „заснемане на допълнителни сцени“.

На партито е присъствал и Киану Рийвс, който отново ще се превъплъти в ролята на Нео. В тайния купон участвали и около 200 души, които били писани като статисти с идеята да се заобиколят здравните рестрикции в Германия. В Берлин събирания на повече от 50 души на едно място са забранени. Всяко подобно събитие трябва предварително да бъде заявено пред здравните власти и да бъде представен „хигиенен протокол“ за протичането му, който да бъде одобрен.

Киану Рийвс неузнаваем за снимките на „Матрицата“ 4

Според 39-годишна жена, която присъствала на купона, „на всички гости е бил направен предварителен PCR тест“. Според анонимния информатор гостите били задължени да носят маски, но „много от тях не го направили“.

Партито било организирано от продуцентите Лана и Лили Уашовски, които наели танцьори, DJ и пиротехника. Гостите били приканвани да си направят „татуировка Матрицата“ за спомен.

Коронавирусът спря снимките на "Матрицата 4"

Според официалното становище на филмовата компания „екипът заснемал парти сцени, част от сценария на филма“. „Екипът реши да заснеме тази сцена в края на продукцията от съображения за сигурност“, коментират още от студиото. Предстои властите в Германия да разследват случая и ако бъдат открити нарушения, да наложат глоби.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама