НКИЗ взе участие в Дигитална конференция в сферата на автомобилната индустрия

12:22, 19 ное 20 25 1380 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

„Национална компания индустриални зони“ взе участие в Дигитална конференция в сферата на автомобилната индустрия. Събитието беше организирано от Германо-българската индустриално-търговска камара (ГБИТК). Основната тема на конференцията беше свързана с инвестициите на германските компании от автомобилната промишленост в България, както и стокообмена между България и Германия.

НКИЗ на конференция на американските търговски камари от ЦИЕ за бъдещето на инвестициите

Събитието беше открито от д-р Митко Василев, президент на ГБИТК, който подчерта, че автомобилната индустрия е много важна и за двете страни, и са необходими мерки за справяне с кризата, причинена от Ковид-19. Участниците бяха поздравени чрез видео и от Хуберт Айвангер, държавен министър на икономиката, регионалното развитие и енергията на Бавария. Той подчерта значението на България като дестинация за германските инвеститори от автомобилната промишленост, съобщиха от НКИЗ. 

В конференцията взеха участие и Любомир Станиславов, изпълнителен директор на „Аутомотив Клъстер България“, Таня Флюгел, мениджър на проекти в Байер Иновейтив, както и представители на Българската агенция за инвестиции (БАИ), Германската държавна агенция за инвестиции и търговия (GTAI), и др.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама