Големите кавички на седмицата (16 - 20 ноември)

09:00, 21 ное 20 / Големите кавички 25 2938 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Екипът на ТОПНОВИНИ подбра най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати от изминалата седмица.

Големите кавички на седмицата (9 - 13 ноември)

„За съжаление, властта може да се види само на магистралата, но не и сред хората“. Това коментира председателят на „Изправи се.БГ“ Мая Манолова, след като бе задмината на магистрала „Тракия“ от кордона на премиера.

Надявам се, че ще се срещне някъде с граждани, а не пред болницата да изкара поредния COVID болен или в контролирана среда на пънче в гората. Просто да излезе от неговата паралелна реалност, където всичко е наред“, добави тя.

Ако трябва да обобщим управлението на ГЕРБ с две думи то те биха били неумно зло! Доказателства за това може да намерим навсякъде, като започнем от любимите магистрали и липсата на детски градини и стигнем до борбата с Covid-19. Последното се изразява в борба на клановете около Борисов да откраднат колкото може повече пари.

Можете да обърнете внимание на хаоса с розови, зелени, лилави на жълти тракторчета коридори и заповедите, с които никой, който няма минимум докторска дисертация по студен ядрен синтез, не може да се оправи с тези заповеди. За последните 8 месеца сигурно бяха издадени 800 заповеди, които никой никога не е чел и които са почти 100% незаконосъобразни. Хубаво е че, вече незрящите разбраха, че Бойко Борисов трябва да си отиде и трябва да го направи час по-скоро, защото всеки ден на власт носи злина на България“.

Думи на адвокат Николай Хаджигенов от „Отровното трио“ по повод мерките на правителството с кризата около коронавируса. 

Мерките трябва да се спазват… Днес имаше репортажи - в Япония роботи следят дали носиш маска. И с Мангъров дори съм се разбрал - маската е нещо, което пази - в градски транспорт, в магазин, на обществено място... Сега, да речем, и срещу фините прахови частици също пази. Ако не се налага не се събирайте на обществени места по много хора – по-уединено, по-малки групи“.

Думи на премиера Бойко Борисов по време на работно съвещание с вицепремиера Томислав Дончев, министъра на здравеопазването  проф. Костадин Ангелов, министъра на труда и социалната политика Деница Сачева и министъра на финансите Кирил Ананиев.

"Мога да кажа на почитателите, че ще изложа Джошуа отново и ще докажа, че са идолизирали грешния човек. Ще го изложа пред света за втори път! Това е нещо отвътре, което е в кръвта на човека, а той не го притежава. Физически и психически сега се чувствам най-добре от целия си живот. Чувствам се невероятно и съм готов“.

Думи на българския боксьор Кубрат Пулев, цитиран в блога на "Бетуей инсайдър", преди мача му с Антъни Джошуа за титлата по бокс в тежка категория.

„Мачът свърши онзи ден. Оттук нататък има възможност до края на годината, ако Северна Македония е готова, да се внесе отново в дневния ред за Европейския съюз, но това е теоретично. Теоретично е възможно, но реално няма как да се случи.“ Така вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов коментира отказът на България да подкрепи Република Северна Македония за влизането ѝ в Европейския съюз.

По думите му, когато Северна Македония лъже 30 години, България не може да ѝ има доверие. 

Каракачанов недоумява какво значи да бъде обявен от Скопие за персона нон грата. Няма да посмеят да го направят, няма да го направят, защото би било крайно груб, просташки дипломатически гаф. Как ще стане тази работа, не ми го побира акълът как може да стане

"Този бюджет е целувката на смъртта на Борисов, който знае, че си тръгва. Ще харчи пари до изборите, след което ще заложи бюджетна бомба на следващото управление, което да е то, с едни завишени очаквания за приходи, които не могат да бъдат изпълнени". Това каза в ефира на bTV съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов за бюджета за 2021 г., който в момента се гледа в парламентарните комисии.

Според бившия правосъден министър в бюджета сериозно са надценени приходите, като това може да се окаже голям проблем за бъдещите управляващи.

„Къде е Ирландия, къде е България! Вие там сте сега в пълен локдаун, а тук работите“. Това коментира премиерът Бойко Борисов, който разговаря с работници от Ирландия, докато инспектира компресорната станция „Расово“ по трасето на българското разклонение от газопровода „Турски поток“. В началото на декември се очаква да бъдат завършени всички строително-монтажни работи на компресорната станция

Премиерът инспектира и газохранилището в „Чирен“, чийто капацитет ще бъде удвоен, като бъдат купени и нови компресори за нагнетяване на газ. За разширяването на газохранилището ще бъдат необходими над половин милиард лева, които държавното дружество „Булгартрансгаз“ ще осигури чрез заем от американската Международна финансова корпорация за развитие.

„Важно е да има къде да съхраним повече газ, особено лятно време, когато е евтин. Тогава нашите компании могат да си напазаруват от всякъде и да си съхранят тук...С една дума - като дойде корабът от Александруполис, да стоварим в „Чирен“. Всички ще искат да дадат пари за този проект, защото е геостратегически, изплаща се с таксите, така че действайте максимално бързо“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама