Петима задържани за вандалски действия по време на протеста в София

08:09, 22 ное 20 25 2162 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Петима души са задържани в столичното Пето РУ за вандалски действия по време на протеста в София миналата вечер, съобщиха от МВР. Трима от тях са непълнолетни.

Образувано е досъдебно производство. Предстои материалите да се докладват в прокуратурата.

В същото полицейско управление е отведена и една жена, за установяване на самоличността й, съобщават още от вътрешното министерство.

Опит за нахлуване в старата сграда на парламента и сблъсъци с органите на реда - тези събития белязаха 136-тата вечер на протести в София. Мирно протестиращите се разграничиха от вандалските прояви и обявиха, че те са дело на провокатори. 

Протестиращи блокираха площад "Народно събрание"

Протестиращите блокираха жълтите павета пред парламента точно в 17:00 часа. 

До ескалация на напрежението се стигна, след като протестиращите се опитаха да достигнат стълбите на сградата,  за да поставят венец, символ на единството. Кордонът ги спря. В отговор - към униформените полетяха бомбички.

След кратко шествие пред Министерския съвет и Министерството на отбраната, напрежението ескалира отново. Няколко души от протеста изсипаха кофи с боклук пред офис на ГЕРБ на бул. "Дондуков". След минути полетяха и камъни. 

Така наречените "провокатори" бяха изгонени от останалата част от протестиращи. Шествието приключи без напрежение на обичайното си място - Орлов мост.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 10:38, 22 ное 20

Личи си почеркът на БКП от времето на преврата,9.септември 1944г.Това няма как да се сбърка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама