Мустакати мускетари даряват кръв

12:54, 22 ное 20 25 1698 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

"Мустакати мускетари" подкрепят здравната система като даряват кръв, която да бъде използвана от всеки нуждаещ се. Това каза Стоил Стоилов, който е организатор на инициативата за кръводаряване и на инициативата „Мустакатите мускетари“.

Смятам, че това е едно добро дело, което всеки би могъл да направи. Не ни коства нищо - даже получаваме една торба с лакомства. И защо да не го направим, особено във времена, когато здравеопазването е под голям натиск“, заяви младият мъж.

Той сподели, че от Националния център по хематология и трансфузиология (НЦХТ) са му обяснили, че кръвта никога не стига.

Свещеници дариха кръв във ВМА в Деня на християнското семейство

Тя се унищожава след определено време, обаче този срок никога не се достига, защото всичката се използва“, поясни Стоилов.

Стоил Стоилов обясни пред БГНЕС, че от година и половина дарява на всеки два месеца, но сега по-различното ще бъде, че винаги когато ходи да дарява кръв, ще кани свои приятели да се присъединят към него и да го подкрепят.

Преди година и половина започнах по собствена инициатива. Видях една кампания за кръводаряване на една фитнес организация. Те бяха организирали кампания по кръводаряване в един столичен мол, където минавах съвсем случайно. Видях, че може да се дари, влязох, стана за 5 минути, много добре се почувствах и оттогава го правя редовно“, разказа Стоил как е станал дарител.

Негова мисия е и мъжкото здраве. Това той прави като започва своя собствена инициатива в рамките на „Мовембер“ под името „Мустакатите мускетари”. В рамките на инициативата той повдига темата за различни заболявания при мъжете и тяхното психично здраве. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама