Трима непълнолетни и мароканец са чупили прозорците на офиса на ГЕРБ

17:59, 22 ное 20 25 2110 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Петима души са обвинени за хулигански действия над офис на партия ГЕРБ на ул. "Панайот Волов" в София по време на протест на 21 ноември, съобщиха от прокуратурата.

Според дежурния прокурор лицата са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като на публично място са хвърляли предварително подготвени камъни срещу офис на политическа партия и по този начин са счупили прозорци на сградата, както и вратата ѝ.

По случая е установено, че трима от обвиняемите са непълнолетни - Г. Р. на 15 г., Б. Б. на 16 г. и Б. Ц. на 16г. Обвиняемият Н. З. е на 54 г., а обвиняемият М. Ш. на 49 г. е марокански гражданин. Спрямо него има наложена принудителна административна мярка „Връщане в страна по произход“, до изпълнението на която същият е бил задължен да се явява веднъж седмично във 2 РУ-СДВР.

Петима задържани за вандалски действия по време на протеста в София

На непълнолетните е наложена мярка за неотклонение "Надзор на инспектор при детска педагогическа стая", а двамата мъже са освободени срещу парична гаранция. Сумата обаче не се съобщава.

Разследването по случая продължава, подчертаха от прокуратурата.

До ескалация на напрежение се стигна по време на снощния протест срещу правителството и премиера Бойко Борисов. Част от демонстрантите изпочупиха стъклата и вратата на централата на ГЕРБ в район Оборище, и изсипаха пред нея боклуци и листа. Хвърлена беше и димка. Повечето протестиращи коментираха, че нямат общо с това и че извършителите са провокатори. 

От ГЕРБ пък заявиха, че това не е първото посегателство над този техен офис, но този път са се обърнали за съдействие от полицията за установяването на извършителите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама